BLOG 

04.06.2024

DILEMMA: WONING WEL OF NIET INRICHTEN VOOR VERKOOP

Huis inichten voor verkoop .jpeg
DURF JIJ DE STAP TE ZETTEN ?

Afgelopen week had ik een afspraak met een dame zij gaf aan ten einde raad te zijn, de woning van haar moeder stond nu al 9 maanden in de verkoop en er kwamen weinig tot geen mensen voor de bezichtigingen, eigenlijk had ze verwacht dat het storm zou lopen bij de woning want wie wil deze prachtige woning nou niet kopen… ze had bedacht na 8 maanden in de verkoop te staan zonder resultaat, ik ga wisselen van makelaar heeft dat ook gedaan, ze is naar 1 van de grootste in haar regio gegaan  (hoeft niet altijd de beste te zijn overigens) Nog steeds werden haar verwachtingen niet beantwoord want het resultaat was nog steeds weinig tot geen interesse van de koper, de makelaar had aangegeven praat eens met een styliste die kan je misschien verder helpen en ze belde mij want ze was er wel een beetje zat van aan het worden, dat snap ik, de afspraak was snel gemaakt. 
Niet lullen maar poetsen.jpeg
Ik kom binnen het ziet er allemaal netjes uit, wellicht een beetje gedateerd en vrij vol met te veel en te grote kledingkasten in de slaapkamers, maar ik heb ze een stuk erger mee gemaakt woningen die vol, viezig en sfeerloos waren, ik gaf aan ik kan wel iets gaan toevoegen/ weghalen wat accessoires en gordijnen wisselen maar ik geloof niet dat dit de meerwaarde gaat geven die we graag willen zien het is ook een beetje half werk en je hoopt dat het beter gaat lopen maar eigenlijk blijf je dan hangen in wat je al heb gedaan, mijn voorstel was radicaal alles wat er nu staat eruit (moet er toch een keer uit) en een totaal ander interieur erin, waarom: omdat je dan op valt op funda met een fantastisch gepresenteerde ingerichte woning en je radicaal iets anders probeert, je anders weer een tegenvaller te verwerken krijgt, en soms moet je wat ondernemen gewoon omdat al het andere niet heeft gewerkt.  Nu weet je voor jezelf dat je er echt alles aan heb gedaan om deze woning goed weg te zetten op de woningmarkt. 

Fijn en enthousiast gesprek gehad met deze dame, meegedacht, tips gegeven, offerte binnen 24 uur gemaakt en haar de ruimte gegeven om er eens goed over na te denken, want eerlijk blijf ik altijd, de mensen moeten het op een een gegeven moment wel gaan zien .. Slaapkamer inrichten voor verkoop.jpeg

WONING WEL OF NIET INRICHTEN VOOR VERKOOP

Wat heb je het leuk gedaan, sjonge was ik eerder maar niet zo eigenwijs geweest had ik het maar gelijk geregeld met je. Nu ben ik extra geld en tijd kwijt doordat ik de foto’s weer opnieuw moeten laten maken de tijd die daarover heen gaat kan je ook als kosten zien plus je wilt op een gegeven moment je woning gewoon verkocht hebben. Dit is één van de opmerkingen die ik ontvang nadat de woning staat te stralen na inrichting / styling. Daarvoor zagen de mensen het nog niet zo, is dat wel nodig en het kost geld, daarna zijn de mensen altijd enthousiast.

Makelaars zijn na inrichting ook enthousiast en bellen vaak op voor aanvragen voor een woning die ook wat liefde en meubels nodig heeft , want geef toe een woning voor verkoop kan best wat liefde en aandacht gebruiken. Tuurlijk kost het geld van A tot Z inrichten dat kan niet gratis dat kost geld zou raar zijn als je maar heel weinig hoeft te betalen, ik zou bij voorbaat al achterdochtig van worden ..Ik zeg altijd alle waar naar zijn geld. En de investering verdien je echt terug.

Huis inrichten voor verkoop  .jpeg

WAAROM INRICHTEN VOOR VERKOOP

Waarom er niet gelijk ingericht is : Het verkoopt toch wel zo, te veel geld om te investeren, ik heb al genoeg geld uit gegeven, een heel gedoe om het allemaal te organiseren, toch ook het onbekende niet wetende wat er allemaal voor nodig is om je woning goed te presenteren.. zo zijn er nog tal van redenen.

Kijk als je er niks om geeft en de woning staat te hoog in prijs op funda lekker zakken met 30.000 euro niemand die je ergens toe dwingt doe lekker je ding. Klinkt onaardig maar als iemand de meerwaarde niet ziet van een woning goed presenteren dan is dat niet anders en dan kan je niet gaan uitleggen dat als je investeerd je het dubbel en dwars terug verdiend.
Zelfs als de woning compleet opgeknapt is (heel slim overigens om je woning een upgrade te geven), nieuwe badkamer, toilet, keuken ga zo maar door nog een mooie vloer erin ook dan is inrichten een must ik zou bijna zeggen het is echt zonde als je het dan daar op laat liggen… 

Wat zou jij doen? Inrichten of leeg verkopen?
Bekijk hier de voor en na foto’s
ASD Bedrijfsnaam.pngLeuk als je een reactie achterlaat. 

Alies - 20:48 | Een opmerking toevoegen

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own comments

Om geautomatiseerde spam zoveel mogelijk te beperken, is deze functie beveiligd met een captcha.

Hiervoor moet inhoud van de externe dienstverlener Google worden geladen en moeten cookies worden opgeslagen.


 


 
 
 
E-mailen
Bellen
Info
Instagram
LinkedIn