IN THE HOUSE BLOG 



12.01.2023

HUIS STYLEN: TIPS EN TRICKS

Huis stylen tips en tricks .jpg
HUIS STYLEN TIPS EN TRICKS

Huis stylen het lijkt zo makkelijk maar je bent echt niet alleen die regelmatig tegen het “echt niet meer weten aanloopt”. Je ziet fantastische plaatje op Pinterest en op al de Socials en VT-wonen en denk dat ga ik ook even doen, sta je in de winkel zie je de mooie spullen en accessoires allemaal om je heen je koopt van alles wat er echt heel tof uit ziet, kom je thuis en dan begint het, WAAR begin je …… vind ik het eigenlijk wel mooi is het mijn eigen smaak. Hoe ga ik dit neerzetten? Daarom mijn BLOG huis stylen tips en tricks, ik hoop dat je er mee aan de slag kan..

HUIS STYLEN, VOOR WELKE STIJL GA JE?

Heb jij je eigen stijl al ontdekt of ben je daar nog mee bezig of weet je het niet zo goed. Het  is absoluut niet raar als je niet echt weet welke stijl jou precies past, ik kan het enorm waarderen als iemand gewoon een eigen stijl  heeft met een mengeling van modern, industrieel, retro  etc en dat jij je eigen er helemaal in thuis voelt, ongeacht of het wel in een naampje past of niet , een eigen stijl ontwikkel je vanzelf als je je eigen erin verdiept, soms interesseert of zie je het echt gewoon niet, maar je wilt het wel gezellig en knus hebben, en daar kan ik je  bij helpen. Bekijk Hier meer van onze projecten.

WELKE WOONSTIJLEN ZIJN ER?    
         
2. Huis stylen tips  tricks.jpeg
Bohemian woonstijl : Is een licht interieur, waarbij wit de basis vormt. Waar het bij deze stijl vooral om draait, is de aankleding. Denk aan rotan manden, kussens met felgekleurde prints, vloerkleden met patronen, kralen, franjes en veel groen. Een ander boho pronkstuk is een mooi wandkleed.

Botanische woonstijl : Bij een Botanisch interieur passen natuurlijke materialen zoals hout, beton, marmer, riet en bamboe. Voor deze woonstijl kunt u een rustige lichte vloer als basis kiezen. Denk bijvoorbeeld aan beton of een houten vloer. Zo maakt u het voor uzelf makkelijk om te variëren met materialen, kleuren en accessoires.

Industriële woonstijl : Een industrieel interieur is robuust en ruimtelijk met een vintage tintje. Het heeft een rauwe look waarbij bakstenen, beton, steigerbuizen en metaal vaak nog zichtbaar zijn. Houd de ruimte overzichtelijk door een paar grote eyecatchers te kiezen, zoals een stoere fabriekslamp, leren bank of stalen eettafel.

3. Huis stylen tips  tricks .png
Landelijke woonstijl : Een landelijke woonstijl kenmerkt zich door het gebruik van voornamelijk natuurlijke tinten in huis. De basiskleuren zijn voor. 
voornamelijk wit, verschillende grijs- en bruintinten en taupe. Ook zwart en donkergroen en donkerblauw zijn kleuren die terug kunnen komen in een landelijke woonstijl.

Modern/ design woonstijl : Een moderne woonstijl kenmerkt zich dan ook vooral door sereniteit en klasse. Deze woonstijl maakt gebruik van hoogwaardige materialen zoals wol, zijde, hoogglans lakken en pronkstukken in de ruimte. Om de eenheid te bewaren, passen een betonlook- of houten vloer net zo goed in een modern interieur als grote tegels.

Scandinavische woonstijl : Een Scandinavisch interieur is over het algemeen ook vrij minimalistisch. Deze woonstijl heeft een cleane, sobere uitstraling. Ook kenmerkend voor Scandinavische interieurs is het gebruik van veel strakke lijnen en weinig sierlijke details. Dit zie je terug in de meubels maar ook in de decoratie

1. huis stylen tips  tricks .jpeg
         
Retro woonstijl : Nostalgisch, creatief & vrolijk. Vrolijkheid, dat staat voorop in een retro interieur. De retro stijl kenmerkt zich door ronde vormen, grafische prints en warme kleuren. Geef je interieur een nostalgisch en persoonlijk tintje met enkele vintage items: het mixen van oud met nieuw is een must!

Romantische woonstijl : Het heeft veel weg van de landelijke en klassieke woonstijl maar onderscheidt zich juist door het gebruik van zachte stoffen, ronde vormen en metalen contrasten. Wanneer er wordt gedacht aan de romantische stijl, dan wordt er ook vaak gedacht aan lichte pasteltinten en natuurlijke kleuren.

Klassieke woonstijl : Voor deze woonstijl kunt u denken aan antieke meubels, meubels met sierlijke vormen of juist wat royalere meubels. Veel meubels in de klassieke stijl zijn van leer of velours en hebben een elegant onderstel. Qua banken passen Nottingham of Kasteelbank ideaal in deze stijl.

5. Huis stylen tips  tricks.jpeg
Alies Styling & Decoratie stijl :  Samen zoeken wat het beste bij je past en soms heeft dat geen naam met een betekenis als boven staand, maar heet dat gewoon je eigen stijl, en pak je overal wat uit en komt je tot de ontdekking dat je een eigen stijl heb die geen naam heeft, maar wel heel tof is en helemaal bij je past. Neem gerust vrijblijvend contact  op als ik met je mee moet denken er zijn tal van mogelijkheden om je woning in te richten en af te stylen. Meer informatie is ook te vinden op INSTAGRAM daar posten we elke dag updates tips & tricks over huis stylen bekijk hier de inspiratie voor je huis stylen.

VOORDAT JE BEGINT JOUW HUIS TE STYLEN…

Nu heb je de woonstijlen kunnen zien die er allemaal zijn (er zijn er nog veel meer hoor) en kan je daar mee aan de slag gaan, ik maak bovenstaand een beetje een grapje over de Alies Styling & Decoratie stijl, maar ik kijk graag met je mee neem geheel vrijblijvend contact op om eens te kletsen over wat je wel en of niet zou willen. Meestal weet iedereen wel wat hij of zij niet wil dus dan kunnen we gewoon gaan strepen. Of bekijk op Pinterest en Instagram de moodboards en de prachtige plaatjes en laat je inspireren door al het moois. Alies styling & decoratie is ook te vinden op Pinterest bekijk hier de inspiratie plaatjes.  Of heb je de spullen (meubels en accessoires) wel in huis maar het staat niet naar je zin en je weet het even niet, laat het weten je bent niet de eerste en zal ook zeker niet de laatste zijn die het even niet weet er zijn er veel meer aan je vooraf gegaan en met een beetje schuiven en anders denken zijn we er samen altijd uit gekomen.

6. Huis stylen tips  tricks.jpeg
WELKE KENMERKEN BEPALEN JE WOONSTIJL?

Ben jij een rustig en neutraal type of wil je toch met kleuren en behang gaan werken. Probeer te doseren met kleuren een teveel aan motiefjes door elkaar geeft een rommelig effect, Laat je adviseren bij een verf/behangwinkel over de kleuren combinaties, wat wel handig is dat je wel al een beetje weet wat je zou willen, want ik weet uit ervaring dat er wel heel veel behangetjes zijn om uit te kiezen. Als je een richtlijn heb dan heb je nog steeds genoeg te kiezen.

Huis stylen  details.jpg
9 TIPS OM JE HUIS TE STYLEN

TIP 1:

Kies je eigen stijl Doe inspiratie op (maar laat je niet gek maken) bekijk wat jij mooi vind op de socials en ga eens in een winkel kijken wat er allemaal te koop is en wat jouw aandacht trekt, misschien zijn het wel verschillende stylen wat je mooi vind.

TIP 2: 

Kies een tof schilderij of wandhanger voor je muur.  Om weer eens wat anders aan je muur te hangen kan je kiezen voor een eyecather aan je muur in de vorm van een flink schilderij of doek / wandhanger, zo breek je de muur enorm en heb je gelijk een totaal andere woning. Een blok (vierkant, Rechthoek) verven in een andere kleur maakt het ook tof, en op een lange muur breekt het ook enorm.
7. huis stylen tips  tricks.png
TIP 3: 

Zorg voor harmonie in je interieur  Hier gaat het om het creëren van rust en harmonie doormiddel van hoekjes te maken met accessoires en kleuren op elkaar af te stemmen.

TIP 4: 

Kies de juiste verlichting.      Verlichting kiezen lijkt zo makkelijk maar je mag er best over nadenken, want als je er goed over nadenkt heb je altijd licht bijdehand. Boven je eetkamer tafel kan je spotjes inbouwen in je plafond, maar je kan ook een hele toffe hanglamp hangen met dimmer, op de momenten dat het nodig is pak je dan licht en anders maak je het sfeervol door het licht te dimmen. Stalampen / schemerlampen ze zijn er in grote getale, er zitten ook hele toffe modellen tussen en ja die zijn over het algemeen heel sfeervol en knus en kan je echt afstemmen op je interieur met een hele leuke lampenkap.
8. huis stylen tips  tricks.jpeg
TIP 5: 

Doe inspiratie op  Klinkt zo makkelijk, bekijk even wat plaatjes en voorbeelden op de socials en dan ga je het even thuis “maken” helaas werkt dat bij de meeste niet zo. Wat je wel kan doen is kijken en informeren wat je leuk vindt en daar mee kan je je eigen dingen eruit halen en daar mee aan de slag gaan. Je kan het complete plaatje ook proberen te kopiëren maar meestal wordt dat een teleurstelling.

TIP 6: 

Huis opknappen doe het per ruimte.  Haal niet alles overhoop en begin niet overal tegelijk. Stel je gaat de woonkamer opknappen, muren, plafond etc. haal per hoekje je spullen weg, krijg je een schilder dan is het een ander verhaal want die jast het in 1 dag er doorheen. Schrijf je planning op om chaos te voorkomen en begin niet overal te gelijk, maak af waar je mee bezig bent, en ruim op als je klaar bent, geloof me dan begin je de volgende dag echt een stuk frisser dan dat je tegen een enorme puinhoop aanloopt.
9. Huis stylen tips  tricks.jpeg
Tip 7:    

Voeg accessoires toe.  Je kan je woning soms totaal anders krijgen als je alleen al je accessoires veranderd / toevoegt . Waar moet je aan denken: een mooie vaas, kaarsen standaards, een hoekje met een plant en een krukje / poef erbij, het kan zoveel sfeer en knusheid brengen. Ik werk veel met hoekjes bekijk ze eens hier heb je vragen stel ze altijd!
Gooi je accessoires een keertje om, verzamel alles en verdeel het weer, goedkopere oplossing en je krijgt een totaal andere inrichting en sfeer.

Tip 8: 

Creëer eenheid in je interieur  Dat geeft rust, ga je met kleur aan de slag laat het in verschillende hoekjes terug komen of in je kussens en schilderijen, wandhangers, de kleur op de muur en behang. Heb je metaal in je interieur laat het subtiel elke keer terug komen.
Huis stylen leuke hoekjes creeren.jpg
Tip 9: 

Persoonlijke touch Probeer het lekker dicht bij jezelf te houden, maak eens combinaties die je normaal niet zou doen, bekijk voorbeelden op de socials en geef daar je eigen draai aan. Doe wat jezelf wilt en tof vind en LAAT JE EIGEN NIET GEK MAKEN. Soms werkt het om het even te laten rusten en een andere keer werkt het als je gelijk schakelt. 

PROFESSIONEEL JE HUIS LATEN STYLEN?

Waar ik voor sta is dat het laagdrempelig is, geen ingewikkelde termen en tekeningen etc gewoon een 1 op 1 gesprek met wat jij graag zou willen. Afgelopen periode heb ik meerdere woningen gestyled zonder dat ze de verkoop in gingen. Hier moet je denken aan meedenken met kleuren combinaties van behang en verf , plinten, vloeren, indelingen, verschuiven van meubels zodat er meer ruimte ontstaat en daarna heb ik de afstyling ook altijd op mij genomen, het is elke keer een feestje om te doen. 
De meeste mensen hebben een drempel om in eigen interieur om hulp te vragen en als ze eenmaal toch de drempel over zijn gegaan zijn ze zo enthousiast dat ze zich afvragen waarom ze het niet eerder gedaan hebben. Waar ik voor sta is dat het praktisch en bewoonbaar is. Uiteraard luister ik goed naar de opdrachtgever en geef altijd tips waar je kan beginnen. Meer informatie is te vinden op de website. Bekijk HIER de mogelijkheden om je huis te stylen. 
Huis stylen hoekjes creeren met accessoires.jpg

Alies - 11:56 | Een opmerking toevoegen

 


 
 
 
E-mailen
Bellen
Info
Instagram
LinkedIn