BLOG 

01.11.2022

HUIS KLAARMAKEN VOOR BEZICHTIGING: DO’S & DON’TS

 1.Huis klaar maken bezichtigingen .jpeg

HUIS KLAARMAKEN VOOR BEZICHTIGING: DO’S & DON’TS

Waar moet je beginnen als de bezichtigingen op de planning staan en vergeet het foto moment niet, dat zijn DE momenten dat je woning helemaal op orde moet zijn. Ik heb een aantal Do’s & Don’ts opgeschreven voor je in een blog, ik hoop je op deze manier op weg te helpen, kom je er niet uit, twijfel dan niet en neem  contact op, want samen kom je verder dan alleen. 

2. Huis klaarmaken bezichtigingen .jpeg

WAAROM MOET IK MIJN HUIS KLAARMAKEN VOOR EEN BEZICHTIGING?

Als je iets verkoopt dan moet je er ook moeite voor doen, niets gaat vanzelf (helaas), zo ook voor je huis, zorg dat het schoon is, achterstallig onderhoud is opgepakt, en ruim je huis op!

Zorg voor overzicht en laat de ruimte goed zien. Bekijk hier voorbeelden van verkoop klaar gemaakte woningen.

VOORDELEN VAN JE HUIS KLAAR MAKEN VOOR BEZICHTIGINGEN:

Je valt op! Een goed gepresenteerde woning springt er nu eenmaal uit op Funda 

• Meer bezichtigingen van je woning.

• Meer mensen die een bod uitbrengen

• Creëer zo zelf meer waarde voor je woning (of je hoeft niet te zakken in de prijs!)

3. huis klaarmaken bezichtigingen .jpeg

HUIS KLAARMAKEN VOOR BEZICHTIGING: DO’S

• EEN OPGERUIMDE WONING: Ja hoor deze staat met stip op nummer 1 niemand zit te wachten op jouw rommel, ze willen de woning zien en niet afgeleid worden door randzaken zoals rommel en chaos

• NETTE VOORTUIN: Ze komen door je voordeur dus zorg dat je voordeur, ramen en voortuin er picobello uitzien, zet wat gezelligs neer, maar vooral ruim op, maak schoon en haal het onkruid weg

• LEKKERE GEUR: Deze zie je waarschijnlijk heel vaak voorbij komen in de vorm van appeltaart geur, het mogen ook geurstokjes zijn (ik ben nog steeds op zoek naar appeltaart geurstokjes) lucht vooral even je woning een muffe geur krijg je vragen over en is ook niet echt uitnodigend, ze willen immers je woning kopen en dat is geen pakje boter uit de supermarkt, maar een flinke investering die jij zo aangenaam mogelijk kan maken. Bekijk hier hoe wij met je kunnen meedenken.

4. Huis klaar maken bezichtigingen.jpeg

• PLANTEN EN BLOEMEN IN HUIS: Probeer het neutraal, ruimtelijk, knus en gezellig te houden en daar kan gewoon een plant bij en een bloemetje is juist leuk, schraap niet alle accessoires bij elkaar, maar probeer dat te verdelen over je woning.

• KLEINE REPARATIES: Zorg dat de (uitstel) klusjes gedaan worden repareer dat gat in de muur, de kraan, deur, lamp etc, probeer je in te beelden hoe de koper naar jouw huis gaat kijken en daar horen geen kapotte spullen bij

• MAAK HET HUIS NEUTRAAL: Probeer je woning overzichtelijk en neutraal te maken, waarschijnlijk moet je gewoon spullen verzetten of zelfs verwijderen om de ruimte te creëren die de woning het best tot zijn recht te laten komen

5. Huis klaarmaken bezichtigingen .jpeg

HUIS KLAARMAKEN VOOR BEZICHTIGING: DON’TS!

• JE HELE WONING LEEGHALEN: NEE, NIET DOEN! En als je het wel doet omdat je moet verhuizen laat de woning dan sfeervol en compleet inrichten (dat is een DO) wij kunnen dat verzorgen met veel zorg en liefde. Bekijk hier de mogelijkheden ), want niets is zo sfeerloos en hol als een leegstaande woning. En als je denkt dat je voor de foto’s en bezichtiging je woning kaal moet maken, dat hoeft niet hou het sfeervol.

• HUISDIEREN BINNEN TIJDENS DE BEZICHTIGING: Hoe lief ze ook zijn zorg toch maar even voor opvang want niet iedereen zit te wachten op huisdieren tijdens de bezichtigingen

• PERSOONLIJKE ITEMS LATEN STAAN: Haal al je persoonlijke spullen weg, vergeet de familiefoto’s niet weg te halen, ruim je badkamer glad, keuken etc en niet gaan proppen in je kastjes de kijkers trekken ook wel eens een kastje open en als het daar gepropt ligt dan denken ze dat er wel heel weinig ruimte in de woning aanwezig is.

6. Huis klaar maken bezichtigingen.jpeg

• RONDSLINGEREND KINDERSPEELGOED OF WAS: Opruimen is mijn advies, stop al het speelgoed in een toffe mand is het gelijk decoratie en de was en de wasmand uit het zicht ofwel niet aanwezig in de woning.

NIETS DOEN: Als je niets doet kan je ook niet verwachten dat je het hoogst haalbare uit je woning kan halen. Niets doen betekent in de meeste gevallen geld laten liggen

PROPPEN IN JE GARAGE/SCHUUR: Wij begrijpen dat als je opruimt je spullen ergens moet laten, probeer wat weg moet gelijk te regelen (naar de kringloop bijvoorbeeld) of grofvuil, en wat blijft maar ingepakt is tijdelijk op te slaan bij familie en vrienden, ook de garage en schuur wil je overzichtelijk houden

7. huis klaar maken bezichtingen .jpeg

ALLEEN VOOR HET FOTOMOMENT JE WONING VERKOOPKLAAR MAKEN: Als mensen komen kijken hebben ze de foto’s gezien en hebben ze een bepaalde verwachting van de woning, als ze dan in een woning komen waar niet opgeruimd is en ze alles zien wat ze niet willen zien dan is het hele effect ook weg, dan kan je nog van die prachtige foto’s hebben, maar dat doet er niet meer toe, de magie is weg.  

Voorbeeld: Alies ik wil mijn woning alleen voor het fotomoment inrichten, ik krijg deze vraag regelmatig te horen mijn antwoord is dan: NIET DOEN, je lokt iemand met iets wat er niet ‘meer’ is, doe je de deur open zien ze een kale ruimte dan ben je weer terug bij af en is een echte afknapper voor de kopers.

NIET SCHOONMAKEN: Je woning moet echt blinken, ramen, keuken en badkamer fris hoe oud het ook is, schoon is altijd beter dan smoezelig! Je moet er wat voor over hebben om je huis klaar te maken voor bezichtig.

8. huis klaarmaken en voorstellen .jpeg

BEZICHTIGING GEPLAND? LAAT JE WONING VERKOOPKLAAR MAKEN!

Wat wij als geen ander begrijpen is dat er zoveel op je afkomt als je een woning gaat verkopen en ook al is bovenstaand duidelijk omschreven, je het allemaal nog wel even moet doen. En neutraal naar je eigen woning kijken blijft echt lastig, want je woont er al jaren en je ziet niet meer echt je woning, alles staat zoals het staat en dat is prima, maar een heerlijk thuis is echt anders dan een verkoop klaar huis! Daar kunnen wij je bij helpen! Het is minder ingewikkeld dan iedereen denkt, stel je twijfelt of je je woning verkoop klaar laat maken, stel je vragen hier, wij leggen je graag uit hoe wij je kunnen helpen om je huis klaar te maken voor bezichtigingen ofwel verkoop klaar. Bekijk hier met wie je te maken krijgt als je ons mailt, belt of een afspraak maakt.

9.huis klaarmaken bezichtigingen.jpeg

VOORDELEN OP EEN RIJTJE PROFESSIONEEL VERKOOP KLAARMAKEN

VERKOOPSTYLING WONING:

WIJ ONTZORGEN EN DENKEN MEE: Wij denken met je mee over de inrichting en geven ook alvast tips om mee aan de slag te gaan. Wij praten niet alleen we doen het ook, we reserveren een dag (in overleg) en gaan aan de slag om je woning klaar te maken voor de bezichtigingen en foto moment.

WIJ KIJKEN MET EEN NEUTRALE BLIK NAAR JE WONING: Wij maken je woning neutraal en verkoop klaar, we werken met de huidige accessoires en vullen waar nodig de accessoires aan om tot een prachtig eindresultaat te komen.

VOORDEEL VAN PROFESSIONEEL VERKOOPSTYLEN : Je hoeft het niet helemaal alleen te doen en te bedenken en het eindresultaat is gegarandeerd goed.

BETERE VERKOOPPRIJS: We halen samen het hoogst haalbare uit je woning!

10.Huis klaar maken bezichtingen.jpeg

INRICHTEN LEEGSTAANDE WONING:

Het is minder ingewikkeld dan je denkt, als je ons inschakelt maken we een afspraak voor een intake gesprek (kan ook via face time, mocht dat nodig zijn) daarna maken wij binnen 24 uur een offerte op maat en na akkoord overleggen wij wanneer het uit zou komen wanneer wij kunnen inrichten en zorgen wij dat de woning compleet en sfeervol klaar staat voor verkoop. Je hoeft niet aanwezig te zijn in de woning op de dag van inrichting, de sleutel kan in overleg opgehaald worden dit soort rand zaken kunnen wij allemaal in overleg regelen!

11. huis klaar maken bezichtigingen.jpeg

DE VOORDELEN  VAN EEN LEEGSTAANDE WONING INRICHTEN VOOR VERKOOP:

JE WONING SPRINGT ERUIT: Wij richten de woning compleet, sfeervol en met zorg in, de slaapkamers voorzien wij van bedden en accessoires de woonkamer van bank, eettafel, salontafel, eetkamerstoelen, accessoires, vloerkleed, we laten niets aan het toeval over, gang, hal, toilet, badkamer nemen we allemaal mee in de styling, waar nodig hangen we gordijnen en lampen, buiten een setje nodig dat kunnen wij ook verzorgen. Bekijk hier voorbeelden van het complete plaatje huis klaar voor bezichtigingen.

MEER KIJKERS EN MEER BEZICHTIGINGEN: Voordeel van compleet en sfeervol inrichten is dat de woning opvalt en hoe meer kijkers je trekt hoe beter de verkoopprijs zal zijn.

MEER WAARDE VAN JE WONING: Of je hoeft niet te zakken in de prijs. En… je trekt meer aandacht met jouw woning dan je buurman/vrouw in de straat!

ÉÉN DING IS ZEKER JE TREKT MEER AANDACHT MET EEN INGERICHTE WONING DAN MET EEN LEEGSTAANDE WONING: Ik merk om mij heen dat de gemiddelde huizen zoeker echt eerder kijkt naar een sfeervolle ingerichte woning dan en leegstaande woning, ze kijken wel naar de leegstaande woning, maar ze hebben eerst naar de ingerichte woning gekeken, want die sprong eruit, en dan zijn ze eigenlijk al verkocht.

Dat komt ook doordat de fotograaf mooiere kanten van de ingerichte woning kan laten zien, in een leegstaande woning zoomen ze over het algemeen niet in…

Mocht er iets niet duidelijk zijn of heb je vragen over je huis klaar maken voor bezichtigingen? Stel hier geheel vrijblijvend je vragen ! Ik wens je een fantastische verkoop van je woning toe!

Alies Hansum
Alies Styling & Decoratie
Volg ons op Instagram met dagelijks updates!
12. huis klaarmaken voor bezichtingen.jpeg

 

Alies - 11:54 | Een opmerking toevoegen

 


 
 
 
E-mailen
Bellen
Info
Instagram
LinkedIn