BLOG 

28.09.2022

SLAAPKAMER STYLEN VOOR VERKOOP: 10 TIPS!

Slaapkamer stylen 30.jpeg
Allereerst wil ik benadrukken dat wij niemand een vervelend gevoel willen geven over hoe je woning ingericht is of eruit ziet, want een knus thuis ziet er totaal anders uit dan een verkoop klaar huis. Wat wij wel doen: wij kijken met een neutrale blik naar de woning en houden zover mogelijk de knusse details erin, wij maken de woning neutraal en verkoop klaar. Het is lastig voor de meeste mensen om met een neutrale blik naar je eigen woning te kijken. Daarbij bestaat er een soort taboe rondom het verkoopstylen van je woning door een stylist , “dat kan ik zelf toch ook wel” , dat klopt soms lukt lukt het wel om neutraal te kijken naar je eigen woning en soms lukt dat niet en dan kunnen wij je helpen.

Waarom zou je een slaapkamer stylen voor verkoop? Nog steeds krijgen mensen een wazige blik in de ogen als ik uitleg waarom de ruimte opgeruimd, schoon en neutraal moet zijn als je een woning gaat verkopen. Ik snap ook echt dat je denkt, al die moeite voor een woning verkopen, ik zie het even niet, maar …. je gaat toch verhuizen, je moet toch gaan ruimen dus begin gewoon vast, heb je straks profijt van…Ik krijg heel vaak te horen “daar kijken mensen toch wel doorheen”, dat zien ze toch niet. Sommige mensen willen en kunnen er niet doorheen kijken. Vandaar mijn tips in deze blog hoe je een slaapkamer het beste kan presenteren voor verkoop, 1 van de voordelen van een slaapkamer stylen (en de woning) voor verkoop is dat je stukken meer kijkers trekt en daaruit komen meer bezichtigingen en zo rolt het balletje de goede kant op. Bekijk de voorbeelden en zie wat het met een slaapkamer kan doen.

WAAROM DE SLAAPKAMER STYLEN VOOR VERKOOP?

De kopers zijn niet geïnteresseerd in je spullen, kleding je snoeren en je TV, ze willen de ruimte zien, hoe de eigen spullen hier in kunnen passen, of ze een goed gevoel krijgen bij de kamers / de woning. Dat goede gevoel krijgen ze juist als de kamer netjes, schoon en neutraal is en ze zien dat alles met zorg gepresenteerd is speciaal voor de kijkers. Geeft ook aan dat het een fijn thuis is en juist dat wil je overbrengen op de kijkers , dat de woning goed en met zorg onderhouden is. Op deze manier zorgen we er samen voor dat de slaapkamers geen onderschoven kindje is.

Slaapkamer stylen voor verkoop 10.png

SLAAPKAMER STYLEN VOOR VERKOOP 10 TIPS!

1. RUIM DE SLAAPKAMER OP!

Dit is een echte nummer 1 opruimen en schoonmaken! Zorg dat die ramen ook blinken zonder strepen en een wazige gloed.  Niet denken: komt later wel, begin gewoon vast met opruimen, want je gaat immers toch verhuizen. Maak dat enorme gat dicht in de muur of werk de verf bij aan je deur in je slaapkamer! Het is zo belangrijk dat de kamer niet te vol staat met allemaal spullen die de verkoop niet bevorderen en enorm af kunnen leiden. Breng bruikbare spullen naar de kringloop dan ben je gelijk goed bezig 👌 dan ruim je op en maak je er andere mensen ook weer blij mee.

2. NIET TE VEEL PERSOONLIJKE ITEMS

De persoonlijke items verwijderen, foto’s van je familie zijn echt fijn en staan en hangen heel mooi, haal ze toch liever weg dat maakt de kamer neutraal en dat is waar we heen willen. Wat je niet wil is dat ze zichtbaar zijn op internet, de makelaars blurren ze ook, maar soms ook niet. Spullen op je make-up tafel opbergen, alle persoonlijke spulletjes op de dag van de bezichtiging en het foto moment verwijderen! Niet gaan proppen in de kasten hoor! Bekijk hier onze werkwijze

3. NEUTRALE BASIS

De slaapkamers neutraal maken en stylen voor verkoop. Probeer je slaapkamer neutraal te maken dit doe je doormiddel van een sprei op je bed te leggen, kussens toevoegen in de eventuele kleur van de muur zodat het 1 geheel kan worden. Hang een neutraal schilderij op waar eerst de persoonlijke foto’s hebben gehangen. Neutraal maken doe je omdat je graag wilt dat iedere kijker zich gelijk thuis voelt in je woning. En niet door alles heen moet kijken. Laat de mogelijkheden zien van de kamer.

4. HET BED ALS MIDDELPUNT

Je bed wassen en opmaken en goed presenteren doet het goed bij de verkoop van je woning, waarom? Aandacht besteden aan je woning doet het altijd goed, geeft aan dat je moeite doet om goed je woning te presenteren voor de verkoop, dat het fris en schoon is in jouw woning. En je altijd met zorg met je woning bent om gegaan. Als koper wil je toch dat het fris en opgemaakt is dat bed en de slaapkamers netjes zijn. Zorg dat je bed staat te stralen, zorg voor extra kussens op je bed en een mooi sprei doet het ook altijd goed. Zorg vooral dat het bed netjes opgemaakt is op het foto moment en de dag van de bezichtigingen. Voorbeelden bekijken van onze slaapkamers.

5. HEB JE EEN SLAAPKAMER WAAR NIETS STAAT?

Afhankelijk hoe groot de slaapkamers zijn zet een bed of bureau neer de slaapkamer knapt daarvan op en je gelooft het niet, als er een bed of bureau in de kamer staat maakt dat de ruimte echt groter en overzichtelijker. En niet geheel onbelangrijk niet iedereen kan of wil zich inbeelden hoe de kamer eruit ziet als er niets instaat. 

6. EEN OPEN EN LICHTE SFEER

Kijk hoe je ruimte kan creëren door een open en lichte sfeer te krijgen in de slaapkamer, en haal overbodige spullen weg. Er kunnen echt nog wel accessoires toegevoegd worden, juist wel, want niemand wordt echt blij van een steriele slaapkamer, sfeer doet ook wat met de kijkers, maar te vol is ook niet goed, dan lijkt de slaapkamer een stuk kleiner en komt het over alsof er weinig ruimte in de woning is.
1 Slaapkamer stylen voor verkoop.jpeg
7.MAAK HET SFEERVOL EN WARM

Sfeervol en warm je slaapkamer stylen voor verkoop , niet iedereen ziet het nut ervan, maar geloof mij sfeer verkoopt echt. Zet een plant weg in een hoekje en maak het af met leuke kussens en accessoires en zet eventueel op de vensterbank ook nog wat leuks neer, een kleur op de muur? Laat de kleur terug  komen in je kussens en accessoires. Bekijk de voorbeelden voor en na foto’s.

8. ZORG VOOR EEN FRISSE GEUR

De appelgebak geur waar iedereen het altijd over heeft is fijn voor beneden, maar om nu appelgebak neer te zetten op je nachtkastje is ook weer niet nodig, even een raam open zetten en luchten en eventueel een flesje met geurstokjes neerzetten op de dag van de bezichtigingen is altijd goed. Een fijne geur doet het gewoon goed, bezichtigen met een muffe geur in huis daar krijg je vragen over, is er veel vocht in huis? Is er lekkage geweest? Dat soort vragen wil je natuurlijk voorkomen. Plus dat het gewoon niet fijn is in om een huis met allerlei geuren te bezichtigen. Als je geen appeltaart bakt dan is het uiteraard ook geen probleem, Niet dat je denkt ik moet appeltaart gaan bakken als er bezichtigingen komen🙂 Ik zal eens uit gaan zoeken of er geurstokjes bestaan met appelgebak geur 😉 Benieuwd naar ons plan van aanpak? Bekijk hier de mogelijkheden.

9. SCHAKEL EEN VERKOOPSTYLIST IN

Wij werken efficiënt geven tips en denken met je mee tot in de kleinste details. Wij hebben inmiddels al heel wat ervaring opgedaan en hebben overal slimme en creatieve oplossingen voor. En niet geheel onbelangrijk we ontzorgen en tegelijkertijd zorgen wij dat jouw woning fantastisch gepresenteerd op de woningmarkt komt. Wie komt er bij je langs voor een intake gesprek en of uitvoeren van de verkoopstyling? Even een voorstel rondje aangenaam Alies Hansum

10. ZORG DAT ALLE LOSSE ROMMELTJES UIT HET ZICHT ZIJN

Kort samengevat Slaapkamer stylen voor verkoop:

• Opruimen en schoonmaken

• Haal persoonlijke spullen weg

• Maak de slaapkamer neutraal

• Zorg voor een schoon en fantastisch opgemaakt bed

• Lege slaapkamer? Zet een bed of bureau neer

• Zorg voor een open en lichte sfeer 

• Voeg wat kussens en accessoires toe

• Luchten die slaapkamers

• Schakel voor de slaapkamers (of de gehele woning) Alies styling & Decoratie in, dan kan je aan de slag met de tips en tricks en ben je verzekerd van een fantastische presentatie van jouw woning op Funda en alle andere woningsites bekijk hier onze diensten.

Slaapkamer stylen voor verkoop   .jpeg
JOUW SLAAPKAMER PROFESSIONEEL GESTYLED VOOR VERKOOP

Ik snap dat bovenstaande tips heel makkelijk overkomen, totdat je er zelf mee aan de slag  moet😫 waarschijnlijk ben je al druk met alles, je gaat als een berg opzien tegen de verkoop van je woning. 

Dat is nou net niet de bedoeling, maar besef wel dat je toch gaat verhuizen en dat alles toch uit de woning en slaapkamers moet. Wat wij voor je kunnen betekenen: wij denken met je mee, kunnen een plan van aanpak samenstellen, een gedeelte van de zorg uit handen nemen en denken creatief met je mee, we geven tips en kunnen op de dag van de foto’s en bezichtigingen zorgen dat  de slaapkamers staan te stralen doormiddel van verkoopstyling, meubels te verplaatsen of weg te halen, toevoegen van jullie eigen accessoires met waar nodig een aanvulling van onze accessoires. Wij kijken met een professionele blik naar de slaapkamers en zorgen dat het zo neutraal en aantrekkelijk mogelijk gepresenteerd kan worden. Wij gaan altijd voor de onuitwisbare 1ste indruk 🌾

Wil je dagelijks op de hoogte blijven van onze projecten volg ons op Instagram met altijd leuke tips en tricks bijvoorbeeld : Slaapkamer stylen voor verkoop.

Heb je vragen? Stel ze geheel vrijblijvend! contact

Alies Hansum

ASD Bedrijfsnaam.png

Alies - 20:58 | Een opmerking toevoegen

 


 
 
 
E-mailen
Bellen
Info
Instagram
LinkedIn